Mostra de Curtmetratges a Les Valls d'Àneu  2016

Creació de la mostra CurtÀneu

La Gemma i jo hem unit esforços per portar a aquest territori cinema de gran qualitat.

Ho hem fet després de veure que la nostra idea era molt ben acollida per tothom i que tothom pensava que era un esdeveniment positiu i dinamitzador per les Valls d'Àneu. Així doncs, la creació de la mostra CurtÀneu a esdevingut un repte important per a tots.  

La mostra ara i mirant al futur

La idea actual de la mostra es portar cinema de qualitat en format de curtmetratge, de tot el món i de tot tipus, ficció, animació, documental, natura, esportiu, experimental i també rural i produït per gent del territori. Va adreçat principalment a la gent que viu tot l'any aquí però també al visitant que ve a gaudir d'aquest entorn tan espectacular. 

En un futur ens agradaria poder comptar amb més producció local de qualitat sense oblidar les excelens produccions mundials. En aquest aspecte fomentem el cinema des de l'escola i l'institut d'Esterri, que participen activament en aquest projecte. Els alumnes de 4t d'ESO tenen com assignatura la creació d'un curt  durant aquest curs que presentaran en la segona edició de la mostra.   

 

Finalment si la gent participa del projecte i els recursos ho permeten, podríem esdevenir 

un festival amb premis pels cineastes participants.

Segueix-nos a Facebook
  • Facebook - Black Circle
CurtÀneu

CURTÀNEU 2016, FET !!

Els dies 11,12 i 13 de novembre del 2016 s'ha celebrat la 1ª Mostra de Curtmetratges a les Valls d'Àneu, CurtÀneu, amb uns resultats satisfactoris, o sent més contundents , amb un molt bon resultat. Unes 500 persones van acudir a les diverses sessions fetes entre divendres i diumenge,a més dels 200 escolars que van gaudir de 5 sessions a la sala d'actes de secundària. Però el que ens dona més satisfacció als organitzadors és la sensació generalitzada de que la mostra havia agradat molt als espectadors, i aquesta, sens dubte, és la millor publicitat per les futures edicions de la mostra.

 

Per obtenir aquest  bons resultats cal oferir un bon producte i això ho hem assegurat partint de curts que s'han pogut veure a festivals tan prestigiosos com el Filmets Badalona Film Festival i el BCN Sports Film Festival, i amb la col·laboració del Mostremp , el Festival Internacional de Menorca, el Festival de Cortos Ciudad de Soria, i també amb el suport del festival Regard que es fa al Quebec (Canadà), amb el qual treballarem per portar aquí alguns curts projectats allà. No ens oblidem dels autors del territori que ens han obsequiat amb uns curts d'alta qualitat i tampoc dels directors i filmakers de tot el món que ens han ajudat.

Els organitzadors agraïm de forma especial als nostres patrocinadors per la seva implicació, que son els Ajuntaments de les Valls d'Àneu, MonNatura Pirineus, Ecomuseu, Parc Natural de l'Alt Pirineu i Cosell Comarcal, i també als col·laboradors, a més dels festivals esmentats, La Diputació de Lleida, Consell Cultural, Parc Nacional, el CEIP La Closa i l'Institut SES Morelló.

Gràcies a tothom, i comencem a treballar pel CurtÀneu 2017.