Curtmetratges / Shortfilms  2017

Curtmetratges

GOIG

5' / Video-clip musical / Catalunya 2016 / Txalmet

Videoclip musical on el grup de Rock-Folk " Alé d'Euga" interpreta el tema "Goig"

90 GRAD NORD

21' / Ficció / Alemanya 2015 / Director: Detsky Graffam

Els bons alemanys esperen quan el semàfor està en vermell. Però què fan si mai es posa verd? Aquesta és una paràbola fantàstica plena d'humor que du a l'extrem la noció d'obeir les normes a la societat civil.

GARDEN PARTY

7' / Animació /França 2016 / Sève Films

En una mansió abandonada, una parella d'amfibis exploren l'entorn i es deixen endur pels seus instints primaris.

STUTTERER

12' / Ficció / Irlanda 2015 / Director: Benjamin Cleary

Una relació on-line li ha permès a un home solitari tenir aquest vincle que tant necessitava sense haver  de mostrar el defecte de la parla que sempre l'ha mantingut aïllat. Ara , però, s'ha d'enfrontar a la proposta de la seva amant on-line i desvetllar la seva veritat.

THE SWING

12' / Ficció / Irlanda 2014 / Director: Damien Dunne

The Swing és una història sobre el pas a la maduresa en la qual dos germans es troben en una situació perillosa que els porta a la memòria records del passat.

MORE THAN GOD

9' / Ficció / Irlanda 2015 / Director: Kev Cahill

Un doctor devot es veu obligat a enfrontar-se amb un assumpte familiar mentre s'amaga sota el llit d'una desconeguda.

ASTROLOGY SPLIT

2'12" / Animació / Malàisia 2016 / Director: Ken Foong Ka King

Amb dos germans barallant-se per tot,la tasca  de la imparcial Balança és mantenir la pau, però tot allò que és just no sempre acaba de manera justa.

DUE PIEDI SINISTRI

6' / Ficció / Itàlia 2015 / Isabella Salvetti

En un barri de Roma en Mirko i la Luana, tots dos de 12 anys, es coneixen i s'agraden, però una horrible sorpresa deixa estupefacte en Mirko. En canvi, la Luana somriu de felicitat per primer cop a la vida. 

EL TRUENO ROJO

6'26"' / Ficció / USA-Catalunya 2015 / Director: Alvaro Ron

La Sarah, una adolescent marginada a l'institut, té l'oportunitat de sortir amb el Danny, el noi que li agrada, però abans haurà de robar-li el cotxe a la seva mare. El que ella no espera és que el vehicle agafi les regnes dels seus plants i li canvii la vida per sempre.

MARCIANOS DE MARTE

15' / Ficció / Catalunya 2016 / Director: Fernando Trullois

En David és un nen que envia senyals a l'espai i contacta amb un extraterrestre. 20 anys després li explica al seu fill que per fi el coet està preparat per anar a retrobar-se amb ell. Però la credibilitat del pare queda en entredit. 

HARRY GROWS UP

11'30"' / Ficció 2012 / USA / Director: Mark Nickelsburg

Nova York és un indret dur per trobar l'amor, sobretot si ets una persona de 18 mesos que vius sola.

FORWARD MARCH

4'21" / Animació 2013 / França /

A Londres les tropes desfilen al ritme de la música . En sentir-la, un monstre pelut i alegre s'hi suma.

MR. INVISIBLE

14' / Ficció / UK 2014 / Director: Greg Ash

Un home vell i solitari sembla ser invisible pel món que l'envolta. Tanmateix quan viatja al cor de Londres ser "invisible" resultarà ser la seva millor arma.

METRONOMIC

15' / Esports-Musical / França 2015 / Director: Vladimir Cellier

Trobada entre  acròbates, ballarins aeris, músics i l'equip de Baraka Films, una veritable fusió d'artistes i esportistes d'alt nivell. Tos junts es confabulen per oferir-nos un espectacular documental on la música es passeja pel mateix límit de la gravetat. Sense paraules, s'ha de veure.

BIG TROUBLE IN A TINY TENT

12' / Esports / Austria 2016 / Whiteroom Producctions

Tres esquiadors "freeride" d'Insbruck (Austria)  estan preparant un dels seus habituals caps de setmana a la muntanya. Mentre munten la tenda de campanya, de sobte comença una fantàstica aventura.. Junts viuran un viatge impressionant a través d'un país màgic  regit per les meravelles de l'hivern.

BREAKING POINT

2'20"' / Experimental 2016 / Alemanya / Filmakademie

En el moment del part els cossos de la mare i del nadó afronten una situació on la natura els posa al límit.

Aquest és un espectacular curt experimental realitzat pels mateixos autors que ja ens van impressionar a la primera edició de CurtÀneu amb el seu treball anomenat "Wrapped".

S.O.M.

14' / Ficció / Catalunya 2017 / Directors: Joan Cosme Fondevila i Vicent Alandete

En una societat del futur, els habitants viuen sota l'extrem control del govern, fins que arriba la revolta.

Aquest és un curt realitzat pels alumnes de 4t d'ESO de l'institut Ses Morelló d'Esterri d'Àneu durant el curs 2016-2017 dins de la assignatura d'informàtica, i per participar a la mostra CurtÀneu.

NORIAKI

9' / Esportst / Regne Unit 2016 / Director: Bjorn Bratberg

En Noriaki ha estat saltador d'esquí des de que te memòria., i no te cap intenció de retirar-se. Totes les seves habilitats i la seva experiència es posaran a prova a la pendent per salts d'esquí més gran del món. Interessant documental personalitzat sobre aquest esportista que malgrat la seva veterania, encara obté magnífics registres.  

BERGFIEBER

8' / Esports-Ficció / Alemanya 2016 / Director: Frederic Hambalek

Un equip d'alpinistes es troba atrapat en una important tempesta de neu a grans altures. Quan un d'ells desapareix, els altres començaran a fer una recerca extremadament perillosa. Aquest és un curt de ficció que ens alerta del mal de muntanya que apareix a grans altures i que ens pot crear dramàtiques confusions.

BOYS IN THE BUGS

18' / Esports / USA 2016 / Zachary Barr, Peter Mortimer i Nick Rosen

Dos escaladors americans especialistes en l'escalada d'esquerdes viatgen a les muntanyes canadenques de Bugaboo per tal d'escalar una de les esquerdes més difícils del món i que encara ningú ha aconseguit acabar.

Impressionant documental d'escalada que cap amant d'aquest esport es pot perdre.

MADRE

18' / Ficció / Espanya 2016 / Director: Rodrigo Sorogoyen

Una mare parla pel mòbil amb el seu fill de curta edat que es troba sol en una platja desconeguda. La bateria del mòbil es va esgotant...    

Guanyador del festival de Menorca 2017, aquest és un curt intrigant que ens fa pensar, especialment quan s'acaba.

AMOUR FOU

5' / Animació / Alemanya 2015 / Filmakademie

El robatori de la Mona Lisa propicia un passeig pels carrers de París amb la pintura més famosa del món. Però aquesta vegada el lladre no ha robat per diners. 

LIMITES

7' / Animació-Medi Ambient / Itàlia 2016 / Directora: Giulia Landi

Una noia viu el seu dia a dia quotidià en una gran ciutat. Atrapada per la feina i per la rutina,  els seus pensaments van més enllà dels limitis de la ciutat. Un dia pren una important decisió. 

 Aquest va ser el curtmetratge guanyador de la passada edició 2016 del FICMA, Festival Internacional del Medi Ambient, amb una temàtica relacionada amb la despoblació de les zones de muntanya. 

CHEMINS DE GLACE

7' / Esports / Quebec 2016 / Directora: Claudia Kedney

Originàriament, la canoa de gel va sorgir com  a mitjà de transport, però avui dia és un esport extrem. Chemins de Glace ens immergeix en aquest univers glaçat del Riu Saint Laurent, al Quebec,  punt de trobada entre la història i la passió. 

GRANDMUMMY

3'20"/Animació / Catalunya 2017 / Directors: Adrià Ibañez i Ferran Castells

L'Adrià Ibañez i en Ferran Castells són dos joves autors que ens fan una proposta de curt basada amb la tècnica de stop-motion. De manera enginyosa ,utilitzant ninots fets amb plastilina i de plàstic,  ens expliquen una història on la protagonista és la iaia de la família. 

VALADREDO

25' / Documental històric / Catalunya 2015 / Director: Oriol Riart

Durant la guerra civil espanyola la línia del front a Catalunya  resseguia paral·lela  als rius Ebre, Segre i Noguera Pallaresa. Els nacionals controlaven els rius i els pobles de les valls mentre que els republicans ocupaven la part alta de les muntanyes. A Valadredo, una muntanya situada a sobre de Llavorsí, es va lliurar una dramàtica batalla.  

MALTEMPO

22' / Ficció / Argentina 2016/ Director: Alan Borodovsky

Estació Egaña,Argentina, 1942, dos germans pobres immigrants italians es veuen obligats a empenyorar el rellotge del seu pare per poder menjar. El destí els fa batre's en duel contra dos rics i insolents francesos per recuperar-lo. Magnífic treball molt ben ambientat i amb un final intel·ligent. 

PANYEE FC

5' / Esports / Tailàndia 2011 / Director: Matt Devine

Aquest curtmetratge esta basat en una història real que va passar a l'any 1986 en una petita illa al sud de Tailàndia anomenada "Koh Panyee". És un poble flotant al mig del mar que no té cap zona amb terra. A els nens d'aquí els hi agradava molt veure futbol però no tenien cap lloc per jugar o practicar. Però no van deixar que això els aturés i superant els problemes, van crear el seu equip de futbol  i es van convertir en una gran inspiració per a les noves generacions a l'illa. 
 

PYRENE. MITO Y CIENCIA

17' / Documental / Espanya 2015 / Director: Pablo Santolaria

Assistim a la creació dels Pirineus. Quan no es tenien coneixements científics, era la mitologia la que explicava, entre altres coses,  la formació dels elements geogràfics. Ara ens ho explica la ciència, i en aquest magnífic documental, l'autor contrasta els relats mítics de la formació dels Pirineus amb la realitat científica. Molt bon treball realitzat per la Universitat de Saragossa. 

TIMECODE

15' / Ficció / Catalunya 2016 / Director: Juanjo Giménez

La Luna i el Diego són els guàrdies de seguretat d'un parking. En Diego fa el torn de nit i la Luna, el de dia. Interessant curtmetratge llargament premiat i que va arribar a ser finalista als Oscars de Hollywood 2017.  

NONE OF THAT

4' / Animació / USA 2015 / Ringling College of Art and Design

En un museu d'art, el guarda de nit està fent la ronda quan algú misteriós comença a censurar els cossos nus de les obres.Divertit curt d'animació.

WE'RE THE SUPERHUMANS

3' / Esportiva / Regne Unit 2016 / Channel 4 UK

Magnífica introducció als Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro 2016 realitzat pel Channel 4 del Regne Unit. Els atletes paralímpics i en general totes les persones amb discapacitats físiques, per realitzar el que la resta fa amb certa normalitat, ells esdevenen "sobrehumans". 

Please reload