Mostra Internacional de Curtmetratges a Les Valls d'Àneu  2018

Amics seguidors de la Mostra CurtÀneu, després d'una setmana esgotadora plena de cinema, una vegada més hem superat la prova i desprésde la sessió de cloenda, feta a la sala de l'Ajuntament Vell de l'Alt Àneu, a València d'Àneu, vam acabar la nostra 3ª mostra amb el lliurament de premis als espectadors i un interessant tast de productes de kilometro 0. Han estat 7 sessions oficials durant el cap de setmana i 7 sessions especials realitzades durant la setmana a la sala de l'institut SES Morelló i a la residència de la Gent Gran, a Esterri d'Àneu. Hem voltat les Valls d'Espot a MonNatura a les Planes de Son, d'aqui a València d'Àneu, Esterri d'Àneu i la Guingueta d'Àneu.

Han estat projectades una quarentena de curtmetratges de 13 diferents paisos, amb produccions de ficció, esportives, d'animació, documental, medi ambient i experimentals. I per primera vegada ens han visitat autots de fora del territori que han pujat expresament per descobrir i gaudir el que significa CurtÀneu.

Ells van ser,
Jordi Comellas (Bohèmia)
Ignaci López (Viacruxis)
Marius Conrotto (Croisant)
Aleix Font (Hi haurà un dia)

I cal afegir als autors locals Toni Anyó (Romànic secret) i Ferran Blanco (Cada dia un poco más).

Aquí els tenim en aquesta foto feta després de la sessió Golfa (hi falta el Toni), on per cert, ens va visitar l'Esperanceta, un personatge que viu a l'Ecomuseu magnificament interpretat per la Noemí Busquets, que ens va entretenir i divertir amb el seu humor.

Gràcies a tots els patrocinadors, col·laboradors, i especialment al nostre públic fidel que va assistir a les nostres sessions.

A partir d'ara, comencem a treballar per la 4ª edició de CurtÀneu. SEGUIM!!

IMG_7470.JPG
cartell-curtaneu-2018provisional.jpg

Tercera edició de la mostra CurtÀneu

La celebració de la tercera edició de la mostra internacional de curtmetratges a les Valls d'Àneu significa un pas més i molt important en la consolidació d'aquest projecta audiovisual que va néixer amb la idea d'aportar bon cinema a aquest territori.

El fet de que ens hagin acceptat com a membres del Catalunya Film Festival (CCF) significa que el jurat de selecció ha valorat molt positivament la nostra tasca de introduir i divulgar els curtmetratges en zones rurals, i fer-ho amb una programació d'alta qualitat i seguint els estandars d'altres festivals fets a zones més poblades on tot és més fàcil. Des d'aquí volem donar les gràcies a la gent del cinema de Catalunya que ha sabut valorar el nostre esforç.

En el nostre camí per arribar a l'excel·lència comptem amb l'ajuda i col·laboració de prestigiosos festivals que una vegada més volen ser presents a la mostra CurtÀneu. No ens cansarem de repetir el nom de qui ens ajuda en aquesta tasca, Filmets Badalona Film Festival, BCN Sports Film, FICMA Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient, Festival Internacional de Menorca, Mostremp Festival de Cinema Rural ,l' Andorra Kids Film Festival i aquest any afegim un curt del festival Gollut que es fa al Ripollés. Però també en aquesta edició ja ens han començat a arribar curts de forma directe. Els autors ja ens comencen a conèixer i ja volen que els seus treballs es vegin també aquí. Hem programat alguns d'aquests junt també a autors del territori que aportaran alguns treballs a la programació. Amb tot aquest ventall segur que podrem gaudir d'un bon grapat de cinema d'esports, aventures, ficció, documentals, animació, i cinema ecològic.

Com a novetats en aquesta edició podem comentar que hem afegit una nova sessió especial al Casal de la gent gran d'Esterri, on els padrins, els seus familiars i el personal del centre podran gaudir del cinema. Així doncs des dels més petits de la guardaria fins la gent gran, passant per tota l'escola i l'institut, tots formaran part del públic de la tercera edició de la mostra. Pel que fa a les sessions oficials, instal·larem una pantalla més gran a les sales de Espot i de la Guingueta, i donarem als espectadors unes paperetes perquè valorin els curts de cada sessió, i com a premi per aquesta col·laboració, durant la sessió de cloenda que es farà a València d'Àneu, es realitzarà un sorteig amb el lliurament de diversos regals.

La mostra ara i mirant al futur

La idea de la mostra continua sent la de portar al territori cinema de qualitat en format de curtmetratge, de tot el món i de tot tipus, ficció, animació, documental, natura, esportiu, experimental, i també rural i produït per gent de les Valls. Va adreçat principalment a la gent que viu tot l'any aquí però també al visitant que ve a gaudir d'aquest entorn tan espectacular. 

En un futur ens agradaria poder comptar amb més producció local de qualitat sense oblidar les excelens produccions mundials. En aquest aspecte fomentem el cinema des de l'escola i l'institut d'Esterri, que participen activament en aquest projecte. 

 

Si la gent participa del projecte i els recursos ho permeten, podríem convertir-nos

en un futur en un festival amb premis pels cineastes participants.

Segueix-nos a Facebook
  • Facebook - Black Circle
CurtÀneu