Mostra de Curtmetratges a Les Valls d'Àneu  2017

Segona edició de la mostra CurtÀneu

Després de l'èxit de la primera edició, la mostra CurtÀneu torna amb molta força amb nous i potents curtmetratges arribats de diversos països i que han estat projectats en els millors festivals del món. En aquesta nova edició volem donar un pas endavant en l'aprenentatge i coneixement d'aquesta interessant manera d'interpretar el cinema que representa el curtmetratge, programant films de més durada i una mica més complexos al costat d'altres més fàcils i divertits. Com l'any passat comptem amb la col·laboració de festivals importants com el Filmets Badalona Film Festival, El BCN Sports Film Festival que ens ha preparat una supersessió esportiva, el festival Mostremp que ens porta cinema rural, el Festival de Menorca i aquest any podem afegir una important col·laboració amb el festival FICMA, Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient que es fa a Barcelona, amb la projecció de dos curts relacionats amb aquesta temàtica, i també una altra important col·laboració amb l'Andorra Kids Film Festival que ens ha preparat una magnífica sessió familiar. Tot plegat ens fa pensar, sota el punt de vista dels organitzadors, que ens trobem davant d'una molt interessant mostra amb unes sessions variades plenes d'emocions que sens dubte , seduiran als nostres espectadors.

 

La mostra tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 de novembre del 2017 . Us hi esperem !!

La mostra ara i mirant al futur

La idea de la mostra continua sent la de portar al territori cinema de qualitat en format de curtmetratge, de tot el món i de tot tipus, ficció, animació, documental, natura, esportiu, experimental, i també rural i produït per gent de les Valls. Va adreçat principalment a la gent que viu tot l'any aquí però també al visitant que ve a gaudir d'aquest entorn tan espectacular. 

En un futur ens agradaria poder comptar amb més producció local de qualitat sense oblidar les excelens produccions mundials. En aquest aspecte fomentem el cinema des de l'escola i l'institut d'Esterri, que participen activament en aquest projecte. L'Institut SES Morelló presenta en aquesta segona edició un curt de ficció que van rodar els alumnes de 4t d'ESO durant el curs 2016-2017 dins de l'assignatura d'informàtica.  

 

Si la gent participa del projecte i els recursos ho permeten, podríem convertir-nos

en un futur en un festival amb premis pels cineastes participants.

Segueix-nos a Facebook
  • Facebook - Black Circle
CurtÀneu

Els dies 11,12 i 13 de novembre del 2016 s'ha celebrat la 1ª Mostra de Curtmetratges a les Valls d'Àneu, CurtÀneu, amb uns resultats satisfactoris, o sent més contundents , amb un molt bon resultat. Unes 500 persones van acudir a les diverses sessions fetes entre divendres i diumenge,a més dels 200 escolars que van gaudir de 5 sessions a la sala d'actes de secundària. Però el que ens dona més satisfacció als organitzadors és la sensació generalitzada de que la mostra havia agradat molt als espectadors, i aquesta, sens dubte, és la millor publicitat per les futures edicions de la mostra.

 

Per obtenir aquest  bons resultats cal oferir un bon producte i això ho hem assegurat partint de curts que s'han pogut veure a festivals tan prestigiosos com el Filmets Badalona Film Festival i el BCN Sports Film Festival, i amb la col·laboració del Mostremp , el Festival Internacional de Menorca, el Festival de Cortos Ciudad de Soria, i també amb el suport del festival Regard que es fa al Quebec (Canadà), amb el qual treballarem per portar aquí alguns curts projectats allà. No ens oblidem dels autors del territori que ens han obsequiat amb uns curts d'alta qualitat i tampoc dels directors i filmakers de tot el món que ens han ajudat.

Els organitzadors agraïm de forma especial als nostres patrocinadors per la seva implicació, que son els Ajuntaments de les Valls d'Àneu, MonNatura Pirineus, Ecomuseu, Parc Natural de l'Alt Pirineu i Cosell Comarcal, i també als col·laboradors, a més dels festivals esmentats, La Diputació de Lleida, Consell Cultural, Parc Nacional, el CEIP La Closa i l'Institut SES Morelló.

Gràcies a tothom, i comencem a treballar pel CurtÀneu 2017.